search

A kutyával utazás egyedi kihívásokkal jár, ezért fontosak az előkészületek. Bizonyosodjon meg afelől, hogy ellenőrzőlistánk minden tétele rendben van, így csökkentheti utazás előtti szorongását, hogy az utazás mindenki számára élvezetes és biztonságos legyen!

  • Eledel. Fontos, hogy utazáskor ne zavarjuk vagy változtassuk meg a kutyánk étrendjét, mert azzal bélrendszeri zavart okozhatunk. Ha kevés holmival akar utazni, jól jöhet az összecsukható etető- és vizes tál.
  • Hordozó. Repüléskor valószínűleg szüksége lesz a légitársaság által engedélyezett speciális méretű állathordozóra, hogy kutyája abban tartózkodjon repülés közben. Repülés előtt egyeztessen a légitársasággal. Rugalmasabban utazhat autóval, ami a kutyahordozó méretének megválasztását illeti, de ne feledje, hogy a hordozók nem olyan biztonságosak, mint a sokféle változatban kapható autós hámok.
  • Nyakörv és póráz. Bizonyosodjon meg arról, hogy kutyája nyakörvén megtalálható névtáblája, ami alapján fel tudják Önnel venni a kapcsolatot, ha elszakadnának egymástól. Ne feledje a pórázra szerelhető ürülékes zacskót, jól jöhet sétáltatáskor!
  • Mikrocsip. Néhány országban jogszabály írja elő a kutyák mikrocsippel történő ellátásának kötelezettségét.
  • Iratok. Egyes szállodák és légitársaságok megkövetelik a kutya oltási igazolványának és általános egészségügyi igazolásának bemutatását. Hasznos lehet egy kép is a kutyáról, hogyha elszakadnának egymástól, így a segítségkérés során lesz mit megmutatni a könnyebb azonosíthatóság érdekében.
  • Kutyája gyógyszerei. Nagyon nehéz a pótlásuk útközben.
  • Egy takaró vagy játék otthonról. Ez ugyan nem feltétlen követelmény, de valami, aminek ismerős a szaga, megnyugtathatja a kutyáját utazás közben. A szigorú rendszerességhez szoktatott kutyák számára ez rendkívül megnyugtató hatású lehet, mikor a rutin megszakad – még akkor is, ha örömteli az út, pl. vízparti kirándulás.
  • Nyugtató. Ha a kutyája különösen idegessé szokott válni az autóban vagy más közlekedési eszközön, akkor kérhet az állatorvostól gyógyszert, ami lenyugtatja kutyáját.

Ellenőrzőlistánk segítségével könnyebb lesz utazás előtt észben tartani a legfontosabbakat. Nyomtasson ki egy példányt, amit a saját csomaglistájával együtt magával vihet és gondoskodjon róla, hogy a kutyájának is olyan nagy élmény legyen az utazás, mint Önnek.

Ha új helyre utaznak, fontolja meg, hogy még foglalás előtt érdemes lehet elvinni kutyáját egészségügyi kivizsgálásra az állatorvoshoz.

KIEMELT
TERMÉKEK

További tippek
a Nutro-tól

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások