search

Mikor kutyaeledelt vásárol, bizonyára feltűnik Önnek, hogy hányféle különböző összetételű eledel kapható – melyek nem csak ízben, hanem életszakaszonként is különböznek egymástól. A kölyök, a felnőtt és a senior eledelek összetétele úgy lett kialakítva, hogy megfeleljenek a kutyák életkoronként változó szükségleteinek.

Kölyökkutyák

Miután a kölyökkutyát elválasztják az anyjától, fontos, hogy minőségi, kölyökkutyáknak való eledelt kapjon, és így a legegészségesebb és legerősebb felnőtt kutya váljon belőle.

Felnőtt kutyák

A középkorú kutyáknak is az életkoruknak megfelelő összetételű eledelre van szükségük. Ha felnőtt kutyánk kölyöktápot eszik, fennáll a kockázata annak, hogy túl sok kalóriát fogyaszt és elhízik, a senior eledelből pedig túl kevés kalóriához juthat. Fontos, hogy felnőtt kutyánk a megfelelő kutyatáp összetétel szerinti eledelt fogyassza. A NUTRO™ Dog Food  széles választékát kínáljuk, melyek közül számos alkalmas a legkülönfélébb egészségügyi szükségletű kutyák általi fogyasztásra is (úgymint ételérzékenység, bőr és emésztési problémák és hasonlóak esetén).

Senior kutyák

Ahogy idősödnek, a kutyák aktivitási szintje csökken és tápanyagigényük megváltozik – például több rostra van szükségük, hogy emésztőrendszerük fenntarthassa a megfelelő és egészséges működését. A senior kutyaeledel kevesebb kalóriát tartalmaz, ám tápanyag-egyensúlya éppen megfelel az idősebb kutyák életkori igényeinek.

Hány évesen válik a kutyája seniorrá? Attól függ. A kisebb kutyák hosszabb ideig szoktak élni, ezért ők később lesznek seniorok, mint a nagytermetű kutyák. Általánosságban az a kutya tekinthető seniornak, amely elérte a fajtája átlagos életkorának a felét-kétharmadát.

Vemhes és szoptató kutyák

A vemhesség és a szoptatás időszaka egy anyakutya energiatartalékainak jelentős igénybevételével jár – megnőnek az étrendi igényei. A vemhes és szoptatós kutyákat kölyöktáppal etethetjük, hogy az étrendi szükségleteiket életüknek ebben a szakaszában is kielégítsük. Tanulmányozza az eledel csomagolását, hogy meghatározhassa, mennyi eledelre van kutyájának szüksége.

Életkorára való tekintet nélkül, rendkívül fontos, hogy kutyája minőségi, természetes eledelt kapjon, megfelelően kiegyensúlyozott zsír, szénhidrát, fehérje, vitamin és ásványianyag összetétellel. A NUTROTM kutyaeledel kutyája minden életszakaszában megfelel kutyája étrendi szükségleteinek, és számos különleges egészségügyi szükségletre is megoldást kínál. Tekintse át terméksorunkat, és használja a szűrőt, hogy megtalálhassa a kutyájának leginkább megfelelő összetételű eledelt.

Szakirodalom és érdekes hivatkozások

Kölyöktápok: Fajták, étrend és táplálkozás by Elizabeth Lee
Senior kutyatápok: Az idősödő kutyák étrendi szükségletei Needs by Katherine Kam
A kutya életkora megköveteli az étrend módosítását?  by VetInfo.com

KIEMELT
TERMÉKEK

További tippek
a Nutro-tól

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások