search

Mikor beüt a jó idő, nem Ön az egyetlen, aki megérzi a hőséget. A szezonálisan megnövekedett hőmérséklet és páratartalom a kutyájára nézve is kockázatot jelent. Úgy lehet biztonságban, ha tisztában van a kockázatokkal és a figyelmeztető jelzésekkel.

Irány a szakképzett kutyakozmetikus!

Vigye el kutyáját szakképzett kutyakozmetikushoz a megfelelő szőrnyírásért, ami sosem a csupasz bőrig történik, hogy a nappal szembeni védelem fennmaradjon! A nyár során a kutyákat pirkadatkor és alkonyatkor a legjobb sétáltatni, a déli napsütésben pedig hagyjuk őket árnyékos helyen hűsölni.

Mindig legyen vizük!

Biztosítsa a hidratálási lehetőséget kutyájának, amikor nincs otthon! Inkább készítsen be kétszer annyi vizet, mint amennyire Ön szerint szüksége lehetne, hogy mindig biztosan friss vízhez juthasson, és le tudja magát hűteni.

Biztosítson kutyájának árnyékot!

A kutya hűtése kulcsfontosságú, amikor kint sétálnak, mindig keressenek árnyékot! Kerülje el a tűző napon való álldogálást! A kutyák is le tudnak égni, akárcsak az emberek.

Kerülje el a forró járdákat sétáltatáskor!

A perzselő beton és az aszfalt könnyedén megégetheti a kutya tappancsát. Minimalizálja a forró járdán és útfelületen töltött időt, sétáljanak füvön és hűs homokban!

Óvakodjon a hőstressztől!

A hőstressz jelei intenzív zihálásban vagy nehéz lélegzésben, gyorsuló pulzusban és lélegzésben, nyáladzásban, gyengeségben, szédülésben vagy akár ájulásban nyilvánulnak meg. Ha észreveszi kutyáján a tüneteket, vigye árnyékba, adjon neki hideg vizet és terítsen kutyájára hűvös, nedves törölközőt! A biztonság kedvéért hívja fel állatorvosát!

A kutyák és a forró autók nem férnek össze!

Sohase hagyjon a forró nyári hónapokban kutyát felügyelet nélkül autóban! A hőségben percek alatt bekövetkezhet a hőguta vagy a halál.

Az úszáshoz viszonyuljon elővigyázattal!

A kutyák többsége élvezi az úszást, de van olyan, amelyik nem tud úszni, vagy utálja a vizet. Mérje fel kutyája úszótudását és vízhez való viszonyulását, mielőtt úsztatni kezdené!

Szakirodalom és érdekes hivatkozások

Amerikai Kennel Klub. "Nyári biztonsági tippek.", Amerikai Kennel Közoktatás. 2012. Felkeresve: 2012. április 23-án
Amerikai vöröskereszt. "Nyári biztonsági tippek kutyatulajdonosoknak..", Az Amerikai vöröskereszt legfrissebb hírei. 2010. Felkeresve: 2012. április 23-án
Amerikai állatvédő társaság a kegyetlenkedés megelőzéséért. "Hőségtippek.." , ASPCA Állatgondozási tippek. 2012. Felkeresve: 2012. április 23-án
Reader's Digest szerk. "Kutyabiztonsági tippek nyárra.." , Reader's Digest házikedvencek. 2011. Felkeresve: 2012. április 23-án

KIEMELT
TERMÉKEK

További tippek
a Nutro-tól

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások