search

Nem is olyan régen nem léteztek kifejezetten kutyáknak készült eledelek, és a hétköznapi emberek saját ételmaradékaikkal etették állataikat.
Azt gondolhatnánk, hogy ez nem is működött olyan rosszul, mert végül is sok kutya élt hosszú életet ilyen étrenddel, ugye? Mindazonáltal...
Az étrend nem vélemény kérdése. Minden állatfajnak egy bizonyos étkezésre van felkészülve a szervezete. A belek méretétől a fogak formájáig sok minden árulkodik a táplálékról, amelyre a legjobban van a szervezet felkészülve, s melyet így a legjobban meg tud emészteni.

A kutya - egy “nem kizárólagos húsevő”

A kutyák nem kizárólagos húsevők. Ez azt jelenti, hogy szervezetük elsősorban a hússal való táplálkozásra van felkészülve, de más, nem-állati eredetű táplálékot is hasznosítani tud.
A kutyák etetése során adhatunk gyümölcsöt, zöldséget, gabonát, hüvelyeseket,de nem olyan mennyiségben és formában, mint ahogy mi, emberek fogyasztjuk azokat. Ha táplálékuk részeként ezt is adni szeretnénk nekik, gondoskodnunk kell róla, hogy megkönnyítsük az emésztést: megfelelően elő kell készíteni és / vagy főzni, és mindenekelőtt megfelelő arányban kell adagolni.
Gondoljon arra, hogy a farkasok, a kutyáink ősei, csak nagyon kis növényi anyagot fogyasztanak, amikor a zsákmányuk belsőségeit eszik: a növényevő állatok gyomrát, beleit, melyek elejtésük előtt növényt, gyümölcsöt ettek.

Miért rossz a maradék?

Tudta, hogy az olyan ételek, mint a szőlő, hagyma vagy csokoládé a kutyája számára mérgező lehetnek? Azonban ezek az emberi étrend legelterjedtebb összetevői. És mi azt esszük, ami a mi fajunk számára hasznos és amit jól tűr a szervezetünk.

A főtt csontok azért rosszak a kutya számára, mert nagy a kockázat, hogy szilánkosra törnek és kilyukasztják a beleket vagy a gyomrot.

Amikor emberek számára főzünk, nem gondolhatjuk, hogy a maradékaink kiegyensúlyozott étrendet fognak alkotni a kutyáink számára, akik egy, a miénktől nagyon eltérő fajnak a tagjai, teljesen más táplálkozási igényekkel.

Kiegyensúlyozott étrend, életbiztosítás!

Amint látja, kutyája etetése emberi ételmaradékokkal, még a táplálékuk kiegészítéseként sem túl jó ötlet.

Azt tanácsoljuk, hogy kiegyensúlyozott és természetes étrendet válasszon, amely tartalmazza a kutyája szükségleteit kielégítő alapvető tápanyagokat, és bizonyosodjon meg afelől, hogy kifejezetten fajtajellegének, életkorának, aktivitásszintjének stb. megfelelően lett-e kialakítva. Így tudja a legjobban biztosítani kutyája jelenlegi és jövőbeli egészségét.

KIEMELT
TERMÉKEK

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások