search

Mind a kistestű, mind pedig a nagy termetű kutyáknak célzott táplálkozásra van szükségük egyedi igényeik kielégítéséhez. Itt megtudhatja, hogyan válhat kutyája előnyére, hogyha fajtaméretéhez illeszkedő táplálkozási szokásokat alakítanak ki.

Törpe és kistestű kutyák

Kiegyensúlyozott táplálkozás minden életszakaszban

A törpe és a kistestű kutyakölykök nagyon gyorsan nőnek, teljes fizikai érettségüket körülbelül 8 hónapos korban elérik. Sokkal korábban tehát, mint a nagytermetű kutyafajták, melyeknek ehhez akár 18 hónapra is szükségük lehet.

A kis kutyafajták várható élettartama átlagosan úgy hét évvel hosszabb, mint a nagytermetű kutyáké. Hosszabb élettartamuk miatt ezek a fajták felnőtt és senior életszakaszban élik az életük legnagyobb részét. Az optimális egészséghez ajánlott a helyes (kölyök, felnőtt, senior) életszakasznak megfelelően összeállított étrend. A törpe kutyák táplálékának módosított fehérje- és zsírtartalommal kell bírnia, hogy segítsen kielégíteni fokozott energiaigényüket és anyagcseréjüket. Mi az összes NUTRO™ kis kutyafajtáknak szánt receptünket ennek az ideális aránynak megfelelően állítjuk össze.

Antioxidánsok

Keresse az E-vitamint, a C-vitamint és a taurint a kis és törpe kutyafajták eledelében. Ezek óvják a sejteket az idősödés során, védelmeznek a környezet okozta károsodással szemben, és támogatják az egészséges immunrendszert.

Nagyszerű íz

A Waltham kisállat-táplálkozási kutatóközpont meghatározta a kutyatáp-granulátumok optimális méretét, formáját, nedvességtartalmát és tápanyag-összetételét, hogy azt a törpe és kistestű kutyák jóízűen fogyaszthassák. A kutatások kimutatták, hogy ezek a fajták hajlamosabbak az ételt visszautasítani és kevésbé következetesek az elfogyasztott napi ételmennyiség tekintetében. Ennek következtében a gazdik gyakran etetik a kis és törpe kutyafajtákat különféle válogatott finomságokkal és ételmaradékokkal, ami növeli annak a kockázatát, hogy a kistestű kutya étrendje kiegyensúlyozatlanná válik, a kutyus válogatós vagy túlsúlyos lesz. Jóminőségű összetevőink fokozzák a száraz kutyatáp granulátumaink ízét. Ettől a kicsi kutyák jobban élvezik az eledel ízét és hozzájutnak a szükséges tápanyagokhoz.

Szájápolásra tervezve

Apróbb, zsúfoltabb szájaik miatt a törpe és kistermetű fajták között elterjedtebbek a szájhigiéniai problémák. A 8-15 éves korú kis és törpefajtájú kutyák hozzávetőlegesen 53%-ának van fogköve és 18%-ának fogínybetegsége*. Egyedi tervezésű kutyatáp-granulátumaink segítenek tisztántartani a fogakat a lepedék és fogkő kialakulásának csökkentésével.

Omega-6 zsírsav és cink

Sok kisebb kutya hajlamos bőrbetegségekre és a szőrzet kifakulására a gyakori fésülés és a száraz fűtött-hűtött beltéri levegő miatt. A Waltham kisállat-táplálkozási kutatóközpont bebizonyította, hogy az omega-6 zsírsav (linolsav) és a cink fényesebbé teszi a szőrzetet, és fokozza a bőr nedvességtartalmát.

Próbálja ki a NUTRO™ kutyaeledeleit kistestű kutyáknak Természetes kutyaeledeleink összeállításakor kifejezetten a kis kutyafajtákra optimalizáltuk a zsír- és a fehérjetartalmat.

Nagytermetű kutyafajták

Kiegyensúlyozott táplálék minden életszakaszban

Csakúgy, mint a kisebb fajták esetében, a nagytermetű kutyák táplálékszükséglete is változik a korral. Ezért a nagy kutyafajtákat is fontos, hogy életkoruknak megfelelően etessük. A nagytermetű kölyökkutyák növekedése magasabb életkorban zárul le, és növekedésüket ellenőrizni kell, hogy megelőzhessük a növekedési rendellenességeket.

Egyedi növekedési ütemük miatt kritikus, hogy a fiatal felnőtt nagytermetű kutyák hathónapos és kétéves koruk között megfelelően kiegyensúlyozott táplálékot kapjanak felesleges kalóriák nélkül.

Az ideális fehérje- és zsírtartalom segít kiegyensúlyozni a kölyökkutyák növekedését és az ideális súly elérését fiatal felnőtt és felnőtt korukra. A minőségi, természetes fehérjék elősegítik a szálkás izomzat fejlődését és az egészséges emésztést. Továbbá a megfelelő kalcium és foszfortartalommal bíró ellenőrzött étkezés hozzájárul a nagytermetű kutyák optimális csonterejéhez és növekedéséhez.

Ízületvédelem

Különleges figyelmet igényelnek a nagyobb kutyafajták ízületei, a kutyák méretéből fakadó nagyobb ízületi igénybevételre való tekintettel. Természetes forrásból származó glükózamin és kondroitin, természetes omega-3 zsírsavak és az antioxidáns E-vitamin, cink és magnézium mind segítik a porcok és kötőszövetek egészséges fejlődését.

Az emésztőrendszer ápolása

A nagyobb kutyafajták emésztését a kisebb kutyákénál nagyobb béláteresztőképesség és rövidebb emésztési idő jellemzi. Ezekből eredően az ürülékük magasabb nedvességtartalmú, ami lazább székletet eredményez. A kutya táplálása során a természetes forrásból származó rostok megfelelő egyensúlya kritikus ahhoz, hogy emésztésük és székletük egészséges maradjon. Továbbá a könnyen emészthető fehérjeforrás segít a vastagbélbe jutó megemésztetlen fehérje mennyiségét csökkenteni.

Próbálja ki NUTRO™ kutyatápunkat nagy kutyafajtáknak. Természetes kutyaeledeleink összeállításakor kifejezetten a nagytermetű kutyafajták igényeire optimalizáltuk a zsír- és a fehérjetartalmat.

Szakirodalom és érdekes hivatkozások

Waltham kisállat-táplálkozási kutatóközpont
* Az adatok forrása: a NUTRO™ Vállalat, 2011

KIEMELT
TERMÉKEK

További tippek
a Nutro-tól

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások