search

Az emberekhez hasonlóan, a kutyáknak is szükségük van a fehérjék, szénhidrátok, zsírok, kutya vitamin, ásványi anyagok és a víz megfelelő egyensúlyára az egészségük, és jó közérzetük biztosításához.
Szerencsére, ha NUTRO™ kutyaeledellel eteti kutyáját, mindent amire szüksége van, biztosíthat számára. Tudjon meg többet a tápanyagokról, amelyekre a kutyájának szüksége van csúcsformája megőrzéséhez!

Fehérje

A fehérje létfontosságú tápanyag, amely sejtszinten fejti ki hatását, ezzel biztosítva a test alapvető működését. Segít az új sejtek létrehozásában, ellentestek termelésében, működésben tartja az immunrendszert, erősíti az izmokat és így tovább.

A fehérjék aminosavakból állnak. Az emberekhez hasonlóan, több aminosav esszenciális. Összesen 22 aminosavat különböztetünk meg, amelyek közül némelyiket elő tud állítani a kutya szervezete, de van olyan is, amihez csak az eledelből juthat hozzá. A NUTRO™ kutyaeledel lefedi a napi kutya tápanyag szükséglet minden területét és biztosítja az összes esszenciális aminosavat, amelyre a kutyájának egészsége megőrzéséhez szüksége van. A jó minőségű fehérjeforrások támogatják az izomfejlődést és az egészséges anyagcserét. A kutyája élvezni fogja az ízét, Önnek pedig tetszeni fog az eredmény!

Szénhidrátok

A szénhidrátok a kutya szervezetének számos funkciójához szükségesek: biztosítják az energiaellátást, valamint az emésztőrendszer egészséges működéséhez szükséges rostokat. A szénhidrátokban található keményítő glükózra bomlik, amely számtalan sejt energiaforrása.

A szénhidrátok két fajátját: egyszerűt és összetettet is fogyaszt a kutya. Az egyszerű szénhidrátokat könnyedén lebontja, de az összetetteket még a hasznosulás előtt tovább le kell bontani. Az összetett szénhidrátok biztosítják a rostokat is, melyek az egészséges emésztést és a jó közérzetet szolgálják. A különböző NUTRO™ kutyaeledel receptek különböző szénhidrátforrást használnak, hogy hozzájárulhassanak a tápanyag megfelelő felszívódásához.

Zsírok

A zsírok fontosak a kutyája bőrének. Az esszenciális zsírsavak segítenek megelőzni a fakó szőrzet és száraz bőr kialakulását. Az omega-6 és az omega-3 esszenciális zsírsavak, melyek forrása többek között a napraforgóolaj. A NUTRO™ kutyaeledel mindkettőt tartalmazza, hogy biztosíthassa az esszenciális zsírsavak egészséges szintjét.

Vitaminok és ásványi anyagok

Az emberekhez hasonlóan, a vitaminok és az ásványi anyagok a kutyáknál is elősegítik számos módon a szervezetük működését. Például a C- és az E-vitamin antioxidánsok, melyek az immunrendszer és a zsír-anyagcsere működéséhez fontosak.

A B-vitaminnak több típusát ismerjük és mindegyikre más miatt van szüksége a kutya szervezetének. A biotin, riboflavin és niacin a glükóz szintetizálásban segít a kutyának, hozzájárul bőre és szőrzete egészségéhez, óvja a bőrét. Az ásványi anyagok közül a cink elősegíti a bőr hidratálását és a sejtképződést.

Víz

A test fő alkotóeleme pedig a víz – úgy az emberek, mint a kutyák esetében. Nélküle a szervezet nem tud megfelelően működni. A víz szállítja a tápanyagokat, támogatja az emésztést, segít fenntartani a testhőmérsékletet, kipárnázza az ízületeket, és így tovább.

Rendkívül fontos, hogy biztosítson a kutyájának minden nap friss, tiszta vizet! A kutyák általában maguktól is elegendő vizet fogyasztanak, hogy hidratáltak maradjanak, de néha, betegségből vagy túlterhelésből fakadóan dehidratálódhatnak. Ha úgy gondolja, hogy kutyája dehidratációban szenved, azonnal forduljon állatorvoshoz!

KIEMELT
TERMÉKEK

További tippek
a Nutro-tól

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások