search

A kölyökkutya több mint társ – a család része. Ezért, mikor kölyökkutyája érzékeny gyomra miatt szenved, Ön bármit megtenne, hogy segítsen neki, hogy jobban érezhesse magát. A kölyköknek gyakran érzékenyebb a gyomruk, mint a felnőtt kutyáknak, mivel az emésztő- és az immunrendszerük még fejlődésben van. Jó minőségű, könnyen emészthető, kiegyensúlyozott rosttartalmú étel biztosításával járulhat hozzá ahhoz, hogy kölyökkutyája a lehető legjobban érezze magát. A kölyökkutyák gyomor- és bélrendszere hajlamosabb a paraziták általi fertőzésre, ezért fontos, hogy felkeresse az állatorvost, ha problémára gyanakszik.

Lehetséges, hogy kölyökkutyája ételérzékeny?

Az újabb adatok azt valószínűsítik, hogy a kölyökkutyák ételérzékenysége gyakoribb lehet, mint azt korábban gondoltuk, Mindegy, milyen korú a kutyája, ha ételérzékenység jeleit mutatja, úgy mint viszketés, bőrérzékenység, hányás és egyéb gyomor- és bélproblémák, itt az ideje, hogy felkeressék az állatorvost és újragondolják a kutyus étrendjét.

Információk a gyomorérzékenységgel kapcsolatban

Sok fehérje okozhat gyomorérzékenységet, és az ismételt találkozás egy adott fehérjével fokozhatja a túlérzékenység kialakulásának veszélyét. További ok lehet, a közönséges állati fehérjék és a gabonafélék leggyakoribb fehérjéje, a glutén. A búzában, árpában és rozsban található glutén gyakran felelős a gluténérzékenységért, ellenben a rizsben található fehérjék nagyon ritkán váltanak ki ételérzékenységet3 Egy sok összetevőjű vegyes étrendben nehéz pontosan meghatározni azt a fehérjét, amely kiváltja az ételérzékenységet, de egy korlátozott összetételű étrend segíthet leszűkíteni a kört és csökkenthei a gyomorirritáció valószínűségét.

Vezessen naplót kölyökkutyája étkezéséről!

Ha kölyökkutyája nem is mutat ételérzékenységre utaló jeleket, célszerű lehet megőrizni a kölyökkutya étrendi történetét, vagyis, hogy mivel eteti. Így, ha az élete során később ételérzékenység alakulna ki nála, egyszerűbb lesz azonosítani a problémát.

Eledel érzékeny gyomrú kölyökkutyáknak

A Nutro kiegyensúlyozott tápanyagszint biztosításával segíti elő, hogy kölyökkutyájából egészséges és erős felnőtt váljon. A NUTRO™ Kölyökkutya összetétel csupán egyféle állati fehérjeforrást használ (csirkét vagy bárányt) és érzékeny gyomrú kölyökkutyák számára könnyen emészthető szénhidrát forrásokat.

Szakirodalom és érdekes hivatkozások

1 Favrot C., J. Steffan, W. Seewald és F. Picco. 2009. A krónikus atópiás dermatitisz klinikai jellemzőinek és diagnózisának prospektív vizsgálata. “Vet Derm” 21:23-31.
2 Picco F., E. Zini, C. Nett, C. Naegeli, B. Bigler, S. Rufenacht, P. Roosje, M. E. Ricklin Gutzwiller, S. Wilhelm, J. Pfister, E. Meng és C. Favrot. 2008. A kutyák atópiás dermatitiszének és az élelmiszer által kiváltott allergiás dermatitisz prospektív vizsgálata Svájcban. “Vet Dermatol” 19:150-155.
3 Verlinden A., M. Hesta, S. Millet és G. P. J. Janssens. 2006. Kutya és macska ételallergia: áttekintés. “Crit Rev Food Sci Nutr” 46:259-273.

KIEMELT
TERMÉKEK

További tippek
a Nutro-tól

HISZÜNK ABBAN,

HOGY A TISZTA ETETÉSSEL ADJUK LEGJOBBAT A KEDVENCÜNKNEK

Natürlich

EGYSZERŰ

Gyengéden készített ízletes, és tápanyagokban gazdag receptek, nem génmódosított alapanyagokból. Mesterséges színezőanyagok, aromák és tartósítószerek nélkül. Kukorica, búza, szója-fehérje és tejtermékek felhasználása nélkül.

Bewusst

TUDATOS

Tiszta címkék. Minden összetevőnek pontos étrendi célja van, és könnyen felismerhető. A minőségi fehérjeforrás az elsőszámú összetevő.

Vertrauensvoll

MEGBÍZHATÓ

Megbízható szállítóktól származó összetevőkből készült, megbízható üzemekben, szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések mellett.

Cookie-beállítások